SAHD ihund

Felleskap

Inkluderende

Sosialt

Positivt

Samhold

Trivsel

Tilhørighet

Vil DU bli kontaktperson?

HVORDAN BLI KONTAKTPERSON:
Hvis det er ønske om å bli en slik kontaktperson er det fullt mulig. 
Vi krever ikke at man har hundfaglig utdannelse, 10-år med erfaring, eller vil bruke 24 timer i døgnet på hund. Vi krever at du er en snill og trivelig person, som synes det er morsomt med hund, kan snakke med andre mennesker og har hverfall 2 kvelder pr måned til rådighet for treff. 

Alle våre kontaktpersoner, som våre medlemmer, fremsnakker alle.
Ta kontakt hvis det er interesse for å bli kontaktperson på et sted vi allerede har avdeling, eller hvis du vil være med å starte en avdeling der du bor.

Epost: post@sahd.no

Hva er SAHD ihund

SAHD ihund er en gruppe for de som ønsker et godt, stabilt og fint hundehold.
Vi jobber for og få stabile, glade, balanserte og rolige hunder.
I streben av gode hunder, bruker vi positive virkemidler i tråd med NKK´s retningslinjer og lov om dyrevelferd.
Vi jobber utelukkende for et positivt, hyggelig og inkluderende hundemiljø, der alle kan være sammen, uansett hund, rase, treningsmetode, blanding, etc etc
Dette er gruppa for alle som liker fremsnakking, Vi skal nemlig fremsnakke alle. Alle hundeeiere, klubber, foreninger etc.
Vi skal være et supplement til hundeklubbene og ALLE er hjertelig velkomne
Som den største hundeaktiviseringsgruppa i Skandinavia, har vi avdelinger flere steder, med jevnlige treff. Sjekk ut om det er treff ved stedet der du bor, eller om det er muligheter å opprette en gruppe. Det er muligheter for det også.
Vi søker og bli en enda bedre og triveligere plass for deg som vil ha det koselig sammen med hunden din og andre mennesker med hund, enten du bare liker å være sosial, eller har ting du trenger hjelp til.
Gruppas styrke ligger i gruppas medlemmer.
Kontaktpersoner ved hvert sted er flinke hundefolk som ønsker det beste for hundene og deres eiere.
sammen er vi sterke ?
Det vil aldri koste noe å komme på treff til oss, annet enn et smil.

 

//Om SAHD sine treff//
Hundene skal kunne være rolige når man ønsker det og de skal kunne fungere i hverdagen. Da må man trene på en del ting. På SAHD sine treff jobber man for å nå sine egne utpekte mål.
Hundene skal ikke kunne hilse på hverandre på disse treffene (dette har blant annet med sikkerhet å gjøre). Hundene skal lære seg å ikke bry seg om andre enn eierne. For de som har hunder de ikke tror klarer dette, vil dette være et perfekt sted for dere. Hundene skal lære. Alle må man gjennom en prosess for å få det til. Hvis man ikke trener på dette vil man ikke få hunder som kan forholde seg på en måte som er ønskelig!

Det er viktig på et slikt treff, som de andre treffene, at man ikke godtar utagerende adferd, som utfall, bjeffing og MYE stress. Dette kan man kontrollere som en aktiv og konsekvent eier, men samtidig være positiv og rolig. Vær oppmerksom på at mye godbiter kan stresse hundene. Dere kjenner deres hunder best, men viktig og observere hvilken effekt dette har på hunder som skal være rolige !!!!! Belønning av riktig adferd er svært viktig og derfor anbefaler man alle og ta med godbiter eller på annen måte belønne hunden når hunden er flink. Vær oppmerksom at det er en balanse mellom hundens stress, som følge av belønning, og at den klarer å forholde seg på ønsket måte.

Kontakt er også meget viktig og helt vesentlig både for å skape et godt forhold mellom hund og eier og unngå uønskede situasjoner. Dette fokuseres det også på, på alle våre treff. 

Alle deltakerne skal selv jobbe med sine hunder på treffene. En kontaktperson organiserer treffet og hjelper med de tingene de har mulighet til, ift erfaring og kunnskap, men treffet legges opp til at eier selv skal trene hunden, som et utgangspunkt. 
Det er viktig å påpeke at dette ikke er kurs, men treff, som er gratis for alle og som organiseres av hundeeiere som bruker av sin fritid for å få til dette, for dere. 

Alle treffene skal ha en trivelig atmosfære, være sosialt og inkluderende. Dere har alle et ansvar for at det blir slik 🙂 
Sammen skaper man en flott arena, der alle får plass.

Alle er velkomne 🙂

//Butikk