SAHD AS - Senter for adferd og mentalitet

Hundeskole

Mentaltester

SAHD ihund

SAHD International

Nettbutikk

Puppy Aptitude Test (PAT)

Ønsker du en slik test på ditt kull? Ta kontakt
E-post: post@sahd.no

SAHD mentaltester valper.

 

Dette skjer i våre lokaler i Mo i Rana.
Vi benytter oss av en test som heter PAT –> Puppy aptitude test.
Dette er en amerikansk test der en serie prosedyrer blir utført for å kunne forstå en valps adferdstendenser, på et vitenskapelig grunnlag. Dette er en test blant annet politiet i flere land har brukt i mange år. 
For å kunne utføre og forstå en valps signaler, språk, reaksjoner og handlingsmønster er det svært viktig at tester har lang erfaring med å lese og forstå hunder. SAHD har denne ekspertisen og sørger for at alle reaksjonsmønstre, store eller små, blir fanget opp og vurdert riktig. Det er også svært viktig at prosedyrene blir utført riktig av tester, for at testen skal bli riktig.
Det er også svært viktig å nevne at alle valper blir håndert svært godt og ingen valp vil på noe tidspunkt oppleve håndtering som påvirker dem i noe som helst grad, annet enn positivt, Det er faktisk svært viktig å sørge for at valpen har et meget godt forhold til testleder gjennom hele testen.

Hvorfor teste valper:
1. Hvis du har et kull med valper, vil det være lettere å vurdere hvilke valper som skal til hvilke kjøpere. Man vil altså få en bedre beskrivelse av hunden og dermed fastslå med større sikkerhet hvilke egenskaper man skal vurdere opp mot evt nye eiere.

2. Avl: For å kunne vurdere kullet ift de standarder man setter seg og egenskaper man ønsker seg, som oppdretter.

3. Ønsker man selv å beholde en valp og har klare formeninger hvilke egenskaper denne skal inneha, vil en slik test kunne bidra til å velge rett valp.

4. Modenhet. Med denne testen kan man også vurdere om valper bør vente med å selges/plasseres til ny eier, til de har modnet mer.

5. Dette gir en svært god trygghet for valpekjøpere. Ved en slik test kan man gi en trygghet for hvilke egenskaper valpen man kjøper har.

Valpene SKAL testes på dag 49 +- to dager.
EEG viser at ved denne alderen er valpenes hjernebølger som en voksen hunds, men de er minimalt påvirket av erfaring og læring. Vi får servert et «blankt ark», og kan si noe om de arvede egenskaper.

Vi bruker ca 15 minutter på og teste en valp.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon eller for å bestille time for testing.

//Butikk